Ajánlott felhasználási területek:

  • A működtető- és jelzőkészülékeknek, mint alkatrész egységeknek rendkívüli széles és általános felhasználási területe az erősáramú szerelőipar. Vezérlőpultok, erőművi-, villamos erőátviteli elosztómezők, a vezérlőszekrények igényes kivitelű, megbízható minőségű építőelemei az általunk ajánlott készülékek.
  • A  szerszámgépiparban  a  gépek  manuális  parancsadó,  működtető  elemeiként rendkívül széles a felhasználási területe termékeinknek. Folyamatok, műveletek, részműveletek indításához, leállításához, beállításához, az ember által adott impulzusok továbbadására szolgálnak. A jelzőkészülékek ezek vizuális szemléltetésére alkalmasak.
  • A teher- és személyfelvonóknál, a szállító- és anyagmozgató szalagoknál, az emelő és raktári anyagmozgató gépeknél, a mozgólépcsőknél és  minden hasonló jellegű berendezésnél alkalmazhatók készülékeink. Választékunkban szerepelnek a parancsadó, a jelző, a vészleállító, a biztonságizáras, a rögzítettállású típusok.
  • Készülékeink megbízhatóan működnek a mérsékeltövi viszonyoktól eltérő klímájú országokban is.
  • A nedves meleg állandó klíma (DIN IEC 68 Teil 2-3) és a nedves meleg változó klíma (DIN IEC 68 Teil 2-30) előírásainak felelnek meg, így felhasználhatósági területük kiterjed a hajóiparra, közúti, vasúti járműiparra, a kerámiaiparra, a hő- és hűtőiparra is.
  • A készülékek közül kiválaszthatók a fokozott védettségi követelményeket kielégítő típusok. A megfelelően védett típusokat ajánljuk olyan területekre, ahol a környezet porral, párával, vegyszergőzzel, olajjal, zsírral szennyezett. Pl. vegyipar, élelmiszeripar, mezőgazdaság, építőipar, garázsipar, műanyagipar, járműipar olyan részeire, ahol az említett szennyezők és felhasználók erőfeszítései ellenére is jelen vannak.
  • Készülékeink védett típusai szabadtéri felhasználásra is alkalmasak. Ellenállnak az időjárás viszontagságainak, külön védelem alkalmazása nélkül is. Így felhasználási területük ilyen berendezések működtetésére, jelzésére is kiterjed. Pl. mezőgazdaság, kivitelező-, építőipar, közterületek, építmények szabadtéri berendezései.

Kiegészítő tartozékokként szállítunk jelölőlapocskákat és felirati táblákat, szimbólumjelekkel, feliratokkal. (Feliratok igény szerint német, angol, francia nyelven is rendelhetők.)
 

Tipusváltozatok:

Működtető- és jelzőlámpa fejek:

A típusjelben a "-sw" jelentése: fekete díszítőgyűrűvel szerelve.

A listában feltüntetett típusok esetében a "-12" jelentése zöld jelölőlapocska I jellel, a "-r" jelentése piros jelölőlapocska O jellel, a "-x" jelentése jelölőlapocska nélkül szállítva. (A szükséges jelölőlapot ez esetben külön kell megrendelni, vagy rendeléskor a jelölőlapocska számát az "x" helyébe kell írni, a jelölőlap típusok száma ezen az oldalon lent található)

Leírás

Kép

Krómozott frontgyűrűvel

Fekete frontgyűrűvel

Nyomógomb működtetőfejek IP 65

Normál nyomófej

D-12

D-12-sw

D-r

D-r-sw

D-x

D-x-sw

Süllyesztett nyomófej átlátszó tömítő sapkával

D-12/GT

D-12-sw/GT

D-r-/GT

D-r-sw/GT

D-x/GT

D-x-sw/GT

Kiálló nyomófej

DL-12

DL-12-sw

DL-r

DL-r-sw

DL-x

DL-x-sw

Forgatógombos kapcsolófejek IP 65

Kétállású, nem visszaálló fej

W

W-sw

W-x

W-x-sw

Kétállású, automatikusan visszaálló fej

WD-x

WD-x-sw

Háromállású, nem visszaálló fej (Csak speciális Ka érintkezőelemmel együtt, 41 azk felirati lemezzel szállítva)

W3/Ka

W3-sw/Ka

W3-x/Ka

W3-x-sw/Ka

W, WD és W3/Ka működtetőfejek Kn-W fogantyúval

W-Kn

W-Kn-sw

WD-Kn

WD-Kn-sw

W3-Kn/Ka

W3-Kn-sw/Ka

Rögzítetett állású kapcsolófej IP 65

Reteszelés oldás elfordítással.

DI-119

DI-119-sw

Gombafejű működtetőfejek IP 65

Gombafejű nyomófej

P-12

P-12-sw

P-r

P-r-sw

P-x

P-x-sw

Világító nyomógombfejek IP 65

Világító nyomógombfej (Lencse színe: fehér, zöld, sárga, kék, piros)

LT2-ws

LT2-ws-sw

LT2-gn

LT2-gn-sw

LT2-ge

LT2-ge-sw

LT2-bl

LT2-bl-sw

LT2-rt

LT2-rt-sw

Jelzőlámpafejek IP 65

Jelzőlámpafej (Világító búra színe: fehér, zöld, sárga, kék, piros)