Pályázat száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01975

Kedvezményezett neve: VA Elektronika Zrt.

Projekt neve: Hulladékgyűjtő járművek ürítő szerkezetére szerelhető automatikus RFID HF rádiófrekvenciás edényzet azonosító rendszer olvasó és antenna- egységeinek prototípus fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 82.095.869 Ft

A támogatás mértéke: 63,29 %

A projekt fizikai befejezése: 2020. 08. 28.

Projekt leírása: A HF tartományú rádiófrekvenciás RFID technológiát alkalmazó hulladék gyűjtési rendszert fejlesztünk ki. Ennek a műszaki megvalósítása során (integrálva gyártanánk a fésűs edényzet emelő rendszert és az olvasó antennát az egyik emelő fogba építenénk be) az eddigi műszaki korlátok, amelyek akadályozták a HF technológia terjedését áthidalhatóak lennének, ezáltal az adott ágazatban a többihez képest egy előnyösebb tulajdonságokkal és paraméterekkel rendelkező technológia alkalmazására lenne lehetőség.
Az általunk megvalósítandó fejlesztés kiemelkedő innovatív megoldást nyújt a hulladékgazdálkodási gyűjtési rendszerek edényzet azonosítási rendszerei tekintetében, hiszen jóval nagyobb biztonsággal teszi lehetővé az olvasási adatok begyűjtését (kiszűrve a más technológiák bizonytalanságát). A rádiófrekvenciás azonosítás működő technológia az iparágban, ám annak pontos és megbízható alkalmazása nem megoldott az LF és UHF rendszerek alkalmazásával. Fejlesztéseink révén új műszaki megoldással tudjuk költséghatékonyan integrálni a meglévő rendszerekre upgradelve a sajátunkat, illetve akár új járművekre is az edényzet azonosítási rendszerünket. Ez a fejlesztés nem csak Magyarországon nyújtana új technológiai innovatív megoldást és jelentene új piacképes technológiát, hiszen a többi országban rendszeresített olvasók sincsenek erre a műszaki megoldásra felkészítve a gyűjtőjárművekre szerelt rendszerek tekintetében.

Kedvezményezett neve, elérhetősége:
VA Elektronika Zrt.
6400 Kiskunhalas Majsai út 10.
5400 Mezőtúr, Fóti út 89.
Tel.: 30/7470606 ; 56/350167
Fax: 56/350-987
Email:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.vart.hu

Kattintson ide a technológia saját aloldalához!