Pályázat száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00988

Kedvezményezett neve: VA Elektronika Zrt.

Projekt neve: Termelési kapacitás növelése a VA Elektronikai Zrt.-nél

A szerződött támogatás összege: 62.536.150 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt fizikai befejezése: 2019. 08. 14.

Projekt leírása: A pályázat megvalósításával a VA Elektronika Zrt. el kívánja érni műanyag fröccsöntő műhelyében a termelési kapacitás növelése mellett a költséghatékonyabb gyártás műszaki színvonalának emelését és a jobb minőségi paraméterekkel történő, megbízható sorozatgyártást. Ehhez a műhely technikai felszereltségét szükséges fejleszteni.
A műszaki műanyagok feldolgozása során jelentős minőségjavító tényezőt képvisel a 8 db fröccsöntő gép beszerzése. Köszönhető ez a nagy pontosságú PLC vezérléssel rendelkező beállításoknak. Ezeknek a gépeknek az energiafogyasztása, köszönhetően a változó fordulatszámú meghajtó rendszernek, akár 50%-os energia megtakarítást is eredményezhet. A gépek természetesen el vannak látva mesterkeverék adagolóval, mely az alapanyagok színezését hívatott automatikusan stabil módon ellátni, illetve szerszámtemperálóval, melyek a folyamatos, reprodukálható gyártást biztosítják.
Fontos technikai fejlesztést jelent a feldolgozandó műszaki műanyagok gyártásra történő előkészítése, szárítása. Jelen fejlesztés keretében beszerzésre kerülő 5 db mobil szárazlevegős szárítóberendezéssel rugalmasan megoldható a műszaki műanyagok megfelelő minőségű szárítása, mellyel a termékek minősége javítható.
A fejlesztéssel a műanyag fröccsöntő műhelyünk költséghatékonyabb működése, valamint az előállított termékek magasabb minőségi színvonala lehetőséget biztosít számunkra új piaci területek meghódítására és a meglévő partnereinknél lévő helyzetünk erősítésére.

Kedvezményezett neve, elérhetősége:
VA Elektronika Zrt.
6400 Kiskunhalas Majsai út 10.
5400 Mezőtúr, Fóti út 89.
Tel.: 30/7470606
Fax: 56/350-987
Email:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.vart.hu